NM-gull til Roger og Endre i historisk NM!

 

Endre Furu og Roger Andersson vart begge noregsmeistrar i helga!

Endre Furu og Roger Andersson vart begge noregsmeistrar i helga!

Roger Andersson og Endre Furu vart begge noregsmeistrar under Veteran-NM i Haukelandshallen i Bergen i helga! Til saman sikra duoen Hardanger BTK tre NM-gull, og aldri før har klubben teke så mange gull i eit noregsmeisterskap!

Roger vart noregsmeister i herrar singel 40 og herrar dobbel 35. I singelklassen vann han 3-1 mot Christian Ibenfeldt frå Laksevåg BTK i finalen. Ibenfeldt er visepresident i Norges Bordtennisforbund og innstilt som ny president i forbundet til tinget om to veker.

I herrar dobbel 35 spela Roger saman med Raymond Bergaas frå Sportsklubben  Heros. Også i denne finalen stod Ibenfeldt på motsett side av bordet. Saman med Bent Hovden, som er bror til HBTK-revisor Anders Hovden, måtte han sjå seg slått 3-0. Roger og Raymond sleit meir i semifinalen, der dei vann 3-2.

Noregsmeistrane i herrar ståande dobbel 35; Endre Furu og Tommy Urhaug

 

 

 

 

 

 

 

 

Endre Furu spela saman med Tommy Urhaug frå Stord BTK i herrar ståande dobbel 35. Når ein Ytre Ålvik-meister slår seg saman med ein verdsmeister må det bli bra! Duoen med ein sitjande og ein ståande vann NM-gullet etter 3-0-siger mot tidlegare HBTK-spelar Nils Arne Stuve og makker Stig Mortensen i finalen. Dermed sikra Endre seg sin første NM-tittel! Tommy har ein koffert eller to med NM-gull frå tidlegare.

Roger sikra seg også NM-sølv i mix dobbel 35. Saman med Camilla Henriksen frå Langhus IL vart det sølv etter tap mot Magnus Vikstrøm og Laura Krumina i finalen. Som om ikkje det var nok fekk Roger laurdag utmerkinga Årets mannlege veteran 2019. (Sjå eiga sak)

Endre fekk seg medalje også i herrar 35 funksjonshemma open. Han kom seg greitt vidare frå puljespelet, men tapte 3-1 mot Nils Arne Stuve i semien. Dermed vart det NM-bronse på Endre i denne klassen! I herrar singel 60 rauk Endre først ut i puljespelet, men gjekk så heilt til finalen i B-sluttspelet og vart nummer to der!

Medaljevinnarane i herrar 35 funksjonshemma open. Frå venstre: Endre Furu, Nils Arne Stuve og Tommy Urhaug.

 

 

 

 

 

 

 

 

Håvard Markhus og Vegar Ljones deltok også i veteran-NM. Begge spela kun i herrar lag 35. Saman med Roger rauk dei ut i første runde. Kjelsås 2 slo Hardanger 3-2. Begge sigrane til HBTK kom ved Roger.

Vegar tok tradisjonen tru turen frå Slovenia for å delta i veteran-NM. Han skulle eigentleg delta også i singel og dobbel, men SAS ville det annleis. Flystreiken gjorde at Vegar måtte reisa tilbake eit døger tidlegare enn planlagt. Saman med Håvard måtte han nøya seg med heiderleg innsats i årets veteran-NM, medan dei to andre HBTK-medlemene altså kom heim med heider og ære og gull og grøne skogar.

HBTK sine deltakarar i veteran-NM. Frå venstre: Håvard Markhus, Roger Andersson, Vegar Ljones og Endre Furu. Foto: Brage Titlestad

 

 

 

 

 

 

 

 

Sportsklubben Heros var arrangør av årets veteran-NM, men dei fekk god hjelp av Hardanger BTK. Ein delegasjon frå klubben arbeidde dugnad under arrangementet, både som dommarar, til rigging og nedrigging og i sekreteriat og kiosk. I sekreteriatet var klubbleiar Jack Feng ei svært viktig brikke.

 

Jack Feng var ei viktig brikke i sekreteriatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hardanger BTK er svært godt nøgde med innsats og resultat i årets veteran-NM! Fem medaljar er ein mindre enn i fjorårets veteran-NM, men tre gull i eit NM har me altså aldri klart før! Me gratulerer Endre og Roger med NM-titlar og NM-medaljar og heile klubben med eit historisk godt NM! Når me i tillegg til sportslege triumfar sikrar klubben kjærkomne kroner gjennom dugnadsinnsats kan me slå fast at dette var ei svært vellukka helg!

Neste turnering er lagsmeisterskapen førstkomande torsdag.

Dette innlegget vart lagt inn i Ymse. Bokmerk fastlenkja.